Radio Puls Grocka danas proslavlja 20. rođendan

Danas 19. Decembra 2017. godine tačno je 20 godina postojanja radija Puls Grocka.  Pre tačno dve decenije na Svetog Nikolu 1997. godine pušten je u rad predajnik koji je opsluživao područje urbanog dela opštine Grocka a radio Puls je tada bio prvi jedini lokalni medij na području opštine Grocka.

Početak rada radija zateklo je turbulentno stanje u zemlji jer su se u to vreme još uvek osećale posledice inflacije i ratova u regionu, a nedugo zatim zadesili su se rat na Kosovu i Metohiji a potom i bombardovanje Republike Srbije, a zatim i smene vlasti 5. Oktobra 2000. i poslednja smena vlasti u Maju 2012. godine. Kako su se menjale političke situacije u zemlji, to se odrazilo na promene u opštini Grocka na lokalnoj političkoj sceni gde je dolazilo do čestih promena u strukturama lokalnih vlasti.

Regulacija medijskog tržišta u opštini Grocka nastupila je 2007. godine kada je od strane Republičke radiodifuzne agencije raspisan konkurs za dve radio frekvencije za emitovanje radio programa na području opštine Grocka. Sredinom 2008. godine odlukom Saveta Republičke radiodifuzne agencije doneta je odluka da jednu od dve lokalne frekvencije za teritoriju Opštine Grocka dobije Radio Puls Grocka te je od 1. Avgusta 2008. godine započeto emitovanje programa na dodeljenoj frekvenciji 88,7 MegaHerca sa sedištem u Grockoj od kada Radio Puls Grocka dobija moderniji i zabavniji identitet pod sloganom "U ritmu Vašeg srca".

Do sada je promenjeno 5 vlasnika radija a sve vreme tokom svog postojanja radio je uvek bio ispunjen malom, mladom i perspektivnom ekipom koja se trudila da pozitivnim duhom, energijom i novim idejama oboji program koji je uprkos okolnostima zadržao doslednost nezavisnog, objektivnog, potpunog i blagovremenog informisanja građana. Kao takav Radio Puls Grocka, mašala, traje već dve decenije i opstaje od nekada teških vremena u kojima je radio imao uticajnu ulogu u lokalnoj zajednici do današnjeg kriznog vremena kada nove tehnologije tehnologije obuzimaju veliki deo uloge u informisanju i zabavi društva što ugrožava opstanak lokalnih radija.

Radio Puls Grocka je muzički opredeljen za domaću zabavnu i narodnu muziku, ali ima mesta i za emisije u kojima se emituju najveći hitovi sa svetske muzičke scene.

Program je obojen zanimljivim kolažnim sadržajem i probranim emisijama. Trudimo se da pričamo samo onda kada imamo šta da kažemo, a dajemo i mogućnost našim slušaocima da daju svoje predloge, sve u cilju poboljšanja kvaliteta programa.

Od sredine 2016. godine Radio Puls Grocka dobija novog vlasnika a samim tim i novi tim, a krajem 2016. godine produžena je dozvola na još 8 godina koja traje do 2. Decembra 2024. godine, istovremeno uz produženje dozvole urađena je i dislokacija (premeštaj) predajnika na lokaciju selo Pudarci (u opštini Grocka), inače najvišu tačku u opštini Grocka sa nadmorskom visinom 286 metara čime je nakon 8 godina delimično rešena nepokrivenost signala na većem delu teritorije opštine Grocka i šire okoline.

Radio Puls Grocka se može slušati na frekvenciji 88,7 MegaHerca u stereo tehnici sa RDS-om na teritoriji opštine Grocka i široj okolini kao i putem interneta na web adresi: http://radiopulsgrocka.blogspot.rs .


Dana 19.11.2017.
Vlasnik Radija Puls Grocka: Stefan Radić