Brojni popusti sa karticom za penzionere od 1. novembra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i premijerka u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić predstavili su danas u „Sava centru” prve kartice za penzionere, koje će početi da se koriste 1. novembra.

Ovom događaju prisustvovao je predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, kao i veliki broj penzionera i sa naše opštine.

Siniša Mali rekao je da je želja da se na osnovu ove kartice svi penzioneri, kojih u Beogradu ima više od 400.000, učlane u klub seniora, na osnovu čega je moguće ostavriti brojne beneficije.

– Na osnovu ove kartice, nakon potpisivanja pristupnice, penzioneri će moći da ostvare popuste koje nude sva gradska preduzeća, veliki broj domova zdravlja, privatna preduzeća se takođe uključuju u ovaj program, imaće popuste u velikom broju maloprodajnih objekata, popuste prilikom nabavke lekova. To je naš način da kažemo hvala za ono što su uradili u našem gradu, za grad koji su izgradili pre nas, a na nama ostaje obaveza da nastavimo tim stopama i da od Beograda i Srbije napravimo lepše i bolje mesto za život – objasnio je Siniša Mali i pozvao privatne kompanije da se pridruže ovom projektu kako bi penzioneri imali popuste u što više oblasti.

Prema njegovim rečima, karticu za penzionere korisnici će moći da podignu u gradskim opštinama, koje su deo ovog projekta, u klubovima za najstarije sugrađane, kao i preko kol-centra na kućnu adresu. Kako je naveo gradonačelnik, u razgovoru sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem došlo se i na ideju da se napravi senior kartica, a zahvaljujući njemu, danas se i govori o povećanju penzija i benefitima za penzionere.

– Na ovaj način želimo da, osim finansijske koristi i beneficija, stvorimo duh zajedništva koji krasi naš grad, ali i da budemo deo lepšeg i boljeg Beograda koji zajedno gradimo. Naš cilj je da, kao Grad Beograd, budemo prvi koji ćemo ovu karticu uvesti, a ako reakcija na nju bude dobra, to će biti kartica koju će uvesti i Niš i Novi Sad, kao i drugi gradovi u Srbiji – naglasio je Mali.

On je podsetio da je u poslednje tri godine u Beogradu otvoreno šest klubova za najstarije sugrađane i dodao da će do kraja godine oni biti otvoreni i na Vračaru i u Batajnici.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zahvalila je penzionerima na svemu što su uradili za Srbiju i izrazila zadovoljstvo što vodi vladu koja jednako brine o mladima i penzionerima.

– Kada čujem šta su sve uradili Grad Beograd i gradonačelnik Siniša Mali, drago mi je što i ja živim u ovom gradu. Drago mi je što smo uspeli da sve ono što je ušteđeno merama fiskalne konsolidacije počnemo da vraćamo. Ovo je godina u kojoj se vidi da smo odgovorno postupali prema onome što smo uštedeli svi zajedno – poručila je premijerka.

Ona je najavila da će u narednih 10 dana penzionerima stići najavljena podrška od 5.000 dinara, a da će penzije biti veće za pet odsto od 1. januara 2018. godine.

Izvor: Gradska opština Grocka